TOP 10 Plaje Exotice :)

1. INSULA BRAC, CROAŢIA
Insula Brac este cea mai căutată destinaţie turistică din Croaţia. Situată între staţiunea Split şi Insula Hvar, aceasta este cea mai înaltă (aproape 800 m, în Vârful Vidova Gora) şi a treia ca întindere din Marea Adriatică. Piatra albă de aici este apreciată pentru calitatea ei. A fost folosită la ridicarea unor monumente şi obiective importante din lume, precum Casa Albă, Parlamentul din Viena sau Reichstag din Berlin. Pentru o vacanţă în Insula Brac, argumentele sunt multiple: de la plaja frumoasă şi foarte curată, cu nisip fin sau apa limpede precum cristalul, până la mirosul de pin, prezent pretutindeni. Şi, nu în ultimul rând, serviciile impecabile şi ofertele de cazare în locaţii ultramoderne.

2. PHUKET, THAILANDA
De câţiva ani, este destinaţia preferată a starurilor, care găsesc în Phuket plaje superbe, cu nisip alb, golfuri liniştite, păduri tropicale şi stâncile de calcar. „Perla Sudului” este cea mai mare insulă din Thailanda, fiind situată la circa 850 km sud de Bangkok. În Phuket, sunt două sezoane: cel ploios (mai-octombrie) şi cel cald (noiembrie-aprilie), optim petrecerii vacanţelor, cu temperaturi ce variază între 23°C şi 33°C.

3. COPACABANA, RIO DE JANEIRO – BRAZILIA
Una dintre cele mai faimoase destinaţii turistice din lume. Localizată la sud de Rio de Janeiro, Brazilia, renumita plajă, lungă de 4 km, începe de la Princesa Isabel şi se termină la Posto Seis. Aceasta va fi una dintre cele 4 zone olimpice, în timpul viitoarelor JO. Turiştii se grăbesc în fiecare an să prindă o cameră într-unul dintre cele 63 de hoteluri şi 10 pensiuni din Copacabana. În 1994, pe această faimoasă plajă, Rod Steward a susţinut cel mai grandios concert din toate timpurile, în faţa unui public de 3,5 milioane de oameni!

4. INSULA OLHUVELI, MALDIVE
Aici, totul este la superlativ: nisipuri albe, privelişte de vis, locul ideal pentru scuba diving, lagună nemaivăzută, o viaţă marină de neuitat. Insula Olhuveli poate garanta oricui vacanţa perfectă.

5. WAIKIKI BEACH, HONOLULU, HAWAI
Situată în sudul Honolulu, destinaţia lui „Aloha!” a fost odinioară preferata membrilor familiei regale hawaiane. Waikiki a devenit cunoscută odată cu inaugurarea aici a primului hotel, Moana Surfrider, în 1901. Peisajul este sublim, iar apa calmă este ideală pentru surferii începători. În aceste valuri, s-a perfecţionat legendarul sportiv Duke Kahanamoku, cunoscut mai târziu ca părintele surfingului modern.

6.Cancun, Mexic
De la ruinele antice şi până la plajele întinse, Cancun oferă câte ceva pentru fiecare. O destinaţie în care frumuseţea naturii, bogăţiile arheologice şi atracţiile de tot felul sunt fără de cusur. Cunoscut drept “Riviera Mexicană”, Cancun se întinde de la Mazatlan până la Acapulco. Nisipul mătăsos este mângâiat de apele turcoaz ale Caraibelor.

7.Kuta Beach, Bali, Indonezia
Cu o superbă ieşire la Oceanul Indian, Kuta a fost socotit de turişti, odinioară, paradisul surfing-ului. Astăzi, Kuta atrage familii şi turişti de pe tot Globul, în special din Australia.

8.Saint-Annem Guadeloupe
Sainte-Anne este un oraşel din partea de Sud a Grande-Terre, considerată cea mai aglomerată zonă turistică din Guadeloupe. Saint Anne a devenit o locaţie atractivă pentru turiştii pretenţioşi, în ultimele două decenii. Plajă fină, apă limpede, facilităţi dintre cele mai moderne.

9.Varadero, Cuba
Varadero este cea mai populară destinaţie turistică din Cuba. Se întinde de-a lungul Peninsulei de Hicacos, ce iese în largul Coastei de Nord şi face legătura cu ţărmul printr-un pod basculant. Puteţi practica aici scufundările şi pescuitul la adâncime.

10.Jumeirah, Dubai
La început, Dubai a fost o mică aşezare pescărească. Pe la 1830, aceasta a fost preluată de o ramură a tribului Bani Yas din oaza Liwa, condus de familia Maktoum, care se află şi azi la conducerea Emiratelor. Este destinaţia preferată a oamenilor bogaţi din toată lumea, care găsesc aici un paradis al distracţiei şi al shoppingului.

La prieteni@traveloteca.ro poti trimite POVESTEA TA de calatorie. Multumim

Asteptam cu placere orice instantaneu foto-video si  povestea sau aventura ta de calatorie,

pentru a mai adauga inca o pagina bibliotecii noastre de travel.

Povestile care primesc cele mai multe LIKE-uri sunt premiate :)

Ecoturism Turism Gastronomic